Carma-Life² Release

MagnaChem research & development unit.

Moderators: coffeycup, Toshiba-3

User avatar
Toshiba-3
アルカリ (単3形)
Posts: 3905
Joined: Thu Jul 24, 1986 12:13 pm
Location: Belgium/France
Contact:

Carma-Life² Release

Post by Toshiba-3 » Wed Dec 31, 2008 9:36 am

Hello,

Unfortunately no, CL2 isn't multiplayer compliant. Even on local IPX network.
That's an early bug, I hope to get it fixed in the next version (called RAW).
Image / carmageddon add-ons at road reaction

Take-Out_Ninja
pedestrian
Posts: 2
Joined: Sun Jan 25, 2009 7:02 pm

Carma-Life² Release

Post by Take-Out_Ninja » Sun Jan 25, 2009 7:02 pm

[quote=Toshiba]Hello,

Unfortunately no, CL2 isn't multiplayer compliant. Even on local IPX network.
That's an early bug, I hope to get it fixed in the next version (called RAW).[/quote]
There goes my question.

And I'm new. Hi.

Doritos
driver
Posts: 92
Joined: Tue Aug 04, 2009 11:05 pm

Carma-Life² Release

Post by Doritos » Wed Aug 05, 2009 12:01 am

alrighty. I try to play this and it crashes strait back to my desktop without starting the game, this is dissapointing, it crashes with both d3d and glide so i am unsure to the exact cause

not sure if this helps but heres the info the dialog box gives me
opened without launcher

Code: Select all

Problem signature:
  Problem Event Name:    APPCRASH
  Application Name:    Beelzebub.exe
  Application Version:    0.0.0.0
  Application Timestamp:    3662d4f7
  Fault Module Name:    ntdll.dll
  Fault Module Version:    6.1.7100.0
  Fault Module Timestamp:    49eea66e
  Exception Code:    c0000005
  Exception Offset:    00054335
  OS Version:    6.1.7100.2.0.0.256.1
  Locale ID:    1033
  Additional Information 1:    ad6f
  Additional Information 2:    ad6f36338fa0261be2da1aacfbb4b1bb
  Additional Information 3:    9fb1
  Additional Information 4:    9fb1cc2f892ebae713accb547480bf16
opened ind3d mode

Code: Select all

Problem signature:
  Problem Event Name:    APPCRASH
  Application Name:    Beelzebub.exe
  Application Version:    0.0.0.0
  Application Timestamp:    3662d4f7
  Fault Module Name:    StackHash_ad6f
  Fault Module Version:    0.0.0.0
  Fault Module Timestamp:    00000000
  Exception Code:    c0000005
  Exception Offset:    ffff0665
  OS Version:    6.1.7100.2.0.0.256.1
  Locale ID:    1033
  Additional Information 1:    ad6f
  Additional Information 2:    ad6f36338fa0261be2da1aacfbb4b1bb
  Additional Information 3:    9fb1
  Additional Information 4:    9fb1cc2f892ebae713accb547480bf16
opened in glide mode (got to start screen but everything was blank and crashed as soon as i tried to exit)

Code: Select all

Problem signature:
  Problem Event Name:    APPCRASH
  Application Name:    Beelzebub.exe
  Application Version:    0.0.0.0
  Application Timestamp:    3662d4f7
  Fault Module Name:    glide2x.DLL
  Fault Module Version:    2.43.0.0
  Fault Module Timestamp:    4662e95f
  Exception Code:    c0000005
  Exception Offset:    000013de
  OS Version:    6.1.7100.2.0.0.256.1
  Locale ID:    1033
  Additional Information 1:    ad6f
  Additional Information 2:    ad6f36338fa0261be2da1aacfbb4b1bb
  Additional Information 3:    9fb1
  Additional Information 4:    9fb1cc2f892ebae713accb547480bf16
EDIT:
and heres what i see
[img]http://img.photobucket.com/albums/v386/ ... /error.png[/img]

Edit #2:
i decided to venture on and try to play what ever map was there, i fiddled around and finaly found the play button and when it all loaded there were no textures and parts of the vehicles were visualy missing (everything was white and the vehicles had triangular holes) still not sure what the problem may be

User avatar
Harmalarm
motorised death
Posts: 1195
Joined: Tue May 13, 2008 3:56 am
Location: Den Haag, Holland

Carma-Life² Release

Post by Harmalarm » Wed Aug 05, 2009 7:00 am

pheiw, hard to say. Ar you using a glide wrapper for the glide executable?

perhaps the tracks have 256x256 textures that only work in glide mode.

Doritos
driver
Posts: 92
Joined: Tue Aug 04, 2009 11:05 pm

Carma-Life² Release

Post by Doritos » Wed Aug 05, 2009 10:01 am

yes i was using the glide wrapper.. i think it may have something to do with this inferior mother board i have to use for the time being and it not being able to accept my pcie vid card though... so i will just have to wait and play carma 1 for a while

Killer11
hit n run
Posts: 159
Joined: Tue Jan 09, 2007 4:49 pm

Carma-Life² Release

Post by Killer11 » Wed Aug 05, 2009 1:04 pm

Tried downloading latest drivers for your vidcard? As stuff that is installed by windows automatically tends to be really "lovely" when it comes to gaming.

Also could you give some info of what kind of hardware you are running?

TTR
motorised death
Posts: 5091
Joined: Wed Oct 15, 2003 3:40 am
Location: Rotterdam, Holland

Carma-Life² Release

Post by TTR » Wed Aug 05, 2009 7:08 pm

Seems like with your story the computer indeed doesn't see the card and is running on anything your motherboard has (nothing really).

Doritos
driver
Posts: 92
Joined: Tue Aug 04, 2009 11:05 pm

Carma-Life² Release

Post by Doritos » Wed Aug 05, 2009 7:28 pm

alright heres the setup it was much better but i have put up with the backup MB

AMD Sempron 3300+ 2.19GHz
1.oo GB ram
Windows 7 Evaluation
it has onbord video and i cant tell what its suposed to be im pretty sure that can be where the problem lies

windows 7 doesnt give a lot of information on what you hae on comand ya kinda gotta dig for it :(

User avatar
Razor
Stomping-on-Kittens
Posts: 2485
Joined: Sat Dec 01, 2007 6:38 pm
Location: England, UK
Contact:

Carma-Life² Release

Post by Razor » Thu Aug 06, 2009 9:47 am

I think that system would benefit from using an older operating system, something like XP Pro.
[ Razor @ Toshiba-3 Network ] [ My Downloads ] [ My Carma Items ] [ Conversion lists ]
To download the BETA Mod and more information on my other work, visit me @ http://razor.toshiba-3.com

Doritos
driver
Posts: 92
Joined: Tue Aug 04, 2009 11:05 pm

Carma-Life² Release

Post by Doritos » Thu Aug 06, 2009 10:10 am

well like i said i used to have a newer mother board. so im stuck with this one till i can get a new one

good news though C1 plays well with out any addon programs :D

TTR
motorised death
Posts: 5091
Joined: Wed Oct 15, 2003 3:40 am
Location: Rotterdam, Holland

Carma-Life² Release

Post by TTR » Thu Aug 06, 2009 3:05 pm

Oh right forgot to say..try C2 in Software mode..basicly much the same as C1.

User avatar
Toshiba-3
アルカリ (単3形)
Posts: 3905
Joined: Thu Jul 24, 1986 12:13 pm
Location: Belgium/France
Contact:

Carma-Life² Release

Post by Toshiba-3 » Thu Aug 06, 2009 10:36 pm

CL2 has no software mode!
I'm sorry but I don't support CL2 anymore because it is crap in my eyes :errr:

I'd sugger playing C1 with the Splat Pack until you sort out hardware problems. C2 software is limited at 320*200... C1 hires is 640*480 and is the best IMO (it depends... I know).

Have you tried the normal C2 + the V2 super patch? Maybe it's just CL2 being an ass?!
I can't say wether it'd be Seven or the hardware. Is the XP mode already featured in the evaluation copy? Maybe you could try running C2 with that?

Good luck :granted:
Image / carmageddon add-ons at road reaction

Doritos
driver
Posts: 92
Joined: Tue Aug 04, 2009 11:05 pm

Carma-Life² Release

Post by Doritos » Fri Aug 07, 2009 1:53 am

Alas i don't have the splat pack... wish i did but never found it.

Yea the eval. version has all the compat modes and I'm sad to say that CL2 doesn't work with any of them except win 98/me. It was working but with no textures it quit working all t'gether after i reinstalled it in a different directory ah well ill figure it out or just kill it. Now to just find the splat pack..

User avatar
Razor
Stomping-on-Kittens
Posts: 2485
Joined: Sat Dec 01, 2007 6:38 pm
Location: England, UK
Contact:

Carma-Life² Release

Post by Razor » Fri Aug 07, 2009 10:05 am

Maybe you should try the C1/SP Melt that is on Toshiba's server, just ask Toshiba for the URL and I'm sure he'd give it to you.
[ Razor @ Toshiba-3 Network ] [ My Downloads ] [ My Carma Items ] [ Conversion lists ]
To download the BETA Mod and more information on my other work, visit me @ http://razor.toshiba-3.com

Killer11
hit n run
Posts: 159
Joined: Tue Jan 09, 2007 4:49 pm

Carma-Life² Release

Post by Killer11 » Sun Aug 09, 2009 7:59 pm

As I thought. The integrated videocard is killing it. You should really look into buying some older nvidia card. 7600GS shouldn't be expensive and will suit all your needs really.

Doritos
driver
Posts: 92
Joined: Tue Aug 04, 2009 11:05 pm

Carma-Life² Release

Post by Doritos » Sun Aug 09, 2009 9:03 pm

no id rather wait to get a brand new bother bord that can suport my nvidia8600 video card becaue my computer has slowed down a hell of a lot from my last mother bord :(

Killer11
hit n run
Posts: 159
Joined: Tue Jan 09, 2007 4:49 pm

Carma-Life² Release

Post by Killer11 » Mon Aug 10, 2009 11:16 am

Are you sure your new mobo will support your old ram and cpu? As you might end up needing to buy a whole new pc to actually use it.

Doritos
driver
Posts: 92
Joined: Tue Aug 04, 2009 11:05 pm

Carma-Life² Release

Post by Doritos » Mon Aug 10, 2009 9:59 pm

yea it will the current comp im using i just installed my hardrives in..... my other mobo that went out has a much higher model cpu and ddr2 ram so thats a the problem i basicly went from a amd x2 with 2 gigs of ram to a smaller cpu with one gig of ram..... my other cpu chip is relitivly new so yea

mr.grimm
pedestrian
Posts: 1
Joined: Mon Feb 28, 2011 7:42 pm

Carma-Life² Release

Post by mr.grimm » Mon Feb 28, 2011 7:42 pm

hello when is the last version of carma life 2. when i add new maps carma life 2 it crashes

Hicks
pedestrian
Posts: 2
Joined: Sat Mar 19, 2011 2:20 pm

Carma-Life² Release

Post by Hicks » Sat Mar 19, 2011 2:20 pm

Hi Toshiba! Idk why you abandoned Carma Life, its the best Carma 2 build that I know so far but anyway. I have a problem so if you can help me out I will be appreciated. For some reason I cant add new maps.

[img]http://i53.tinypic.com/2rh8zd3.png[/img]

I check some blank spot right? And choose the map I want to be there. Thats ok but when I start the game it just crash right after I click Play Carma Life 2. The game not even reach the menu, it just crash. Any ideas?

The addon cars work fine. I added my collection of around 90 vehicles, all of them works fine but these god damn maps :/

Sorry for my english, its not my first language.

User avatar
Toshiba-3
アルカリ (単3形)
Posts: 3905
Joined: Thu Jul 24, 1986 12:13 pm
Location: Belgium/France
Contact:

Carma-Life² Release

Post by Toshiba-3 » Sat Mar 19, 2011 3:13 pm

Hi Hicks. I stopped working on CL2 because I want to do something better and more in the Carmageddon style (using HL2 design was a mistake in my eyes now).

Actually when Mapstockalypse doesn't show all the tracks, it means it isn't working properly :(
90% of the time it's the same for me. You can either download it again (because I think I modified the one coming with CL2) or do as most of us do: installing them manually. To proceed so, extract the map archive into C2's directory, open the C2C file and DATA\RACES.TXT in notepad, copy the text chunk inside the C2C and replace and existing race chunk in RACES.TXT.

Should work now!
Image / carmageddon add-ons at road reaction

Hicks
pedestrian
Posts: 2
Joined: Sat Mar 19, 2011 2:20 pm

Carma-Life² Release

Post by Hicks » Sat Mar 19, 2011 3:32 pm

I done it manually and it worked now, thanks ;) Yea the HL2 theme is a bit wierd but I dont mind it. Everytime I mod my C2 I made it to some Mad Max style derby. I choose the cars to be sort of post apoc Mad Max 2 style looking. Im just huge fan of this trilogy. If you think to create somethink new like CL2 you must create it in Mad Max style :P

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider] and 4 guests